Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Befagyott váll kezelése

 

Mit nevezünk befagyott vállnak?

A vállízület egy rendkívül összetett és sokféle mozgást biztosító testrész, így testünk legszabadabban mozgó, mégis leginstabilabb és legtörékenyebb ízülete.
A vállízület az alapvető mozgások nagyszámú kombinációját képes kivitelezni, leginkább addukciót és abductiót, mellyel a felső végtagot a test középvonalához közelíti vagy távolítja, valamint a kart a fej fölé emeli és akár forgatja is.
A glenohumerális ízületet leggyakrabban a befagyott váll szindróma, avagy az adhesiv kapszulitis érinti. Valójában az ízületi kapszulát vastag kötőszövetek hüvelyeként definiálhatjuk, amely a váll glenohumerális ízületét teljesen beborítja az ízületet alkotó csontvégeket is magában foglalva. A képen látható fehér szövetszerkezet, befedve az ízületet, stabillá teszi azt, valamint a vállízületet alkotó izmokkal együttműködve erőssé teszi a vállat mozgás közben.

.

A befagyott váll kialakulásának szakaszai

 

Klinikailag elmondható, hogy a befagyott váll kialakulásának három szakaszát különböztethetjük meg:

 

    • A fájdalom kialakulásának stádiuma (a váll befagyása): ez a szakasz 2–9 hónapig tarthat, és a progresszív fájdalom miatt súlyosbodó, diffúz vállfájdalom és mozgáskorlátozottság jellemzi. Ennek a szakasznak tünete a vállfájdalom, amely tovább terjedhet a karra is. Ez az a szakasz, amelyben szinte minden beteg hajlamos alábecsülni a problémát, és azt reméli, hogy „rendbe jön magától”. Ha a fizioterápiás kezelést ebben a stádiumban mielőbb elkezdjük, a folyamatot meg lehet állítani, de ha alábecsüljük, az majdnem mindig az állapot súlyosbodásához vezet.
    • A merevség stádiuma: körülbelül 4–12 hónapig tart, és jelentős ízületi mozgáskorlátozottság jellemzi, ami leginkább az abductio elvesztésével jár (a beteg nem tudja a karját oldalirányban felemelni), valamint jelentősen csökken, vagy elveszik a kar ki- és berotációs mozgástartománya is.
    • Az olvadás stádiuma: ennek időtartama nagyon változó, az ízületi mozgástartomány fokozatos helyreállása jellemzi. Ezt a fázist CSAK FIZIOTERÁPIA és fájdalomcsillapító terápia segítségével érhetjük el.

Diagnózis

A befagyott váll alapvetően egy klinikai diagnózis, mely két szakaszból áll:

  • Ortopédiai vizsgálat: az orvos meghallgatja a tüneteket, és funkcionális teszteket végez a váll meglévő mozgásainak és legfőképp mozgáskorlátozottságának meghatározásához, továbbá a fájdalom mértékének megállapításához. A vizsgálatnak része néhány egyéb ortopédiai teszt is, amelyek kizárják a másodlagos kapszulitist, ami az izom- vagy ínsérülések miatt alakulhat ki, és az ilyen sérülések okozta fájdalom vezethet funkcionális mozgáskorlátozottsághoz, így befagyott vállhoz is.
  • Röntgenvizsgálat: A röntgenvizsgálatot általában olyan csont- és ízületi elváltozások egyértelmű diagnosztizálására írják elő, mint az ízületi arthrosis vagy az ízületi meszesedés. A röntgenfelvételek akár szonogrammal és mágneses rezonanciával is kiegészíthetők, hogy pontosan meghatározható legyen a szöveti gyulladás mértéke, a felesleges ízületi folyadék jelenléte és mennyisége, továbbá annak megállapítására, hogy van-e ínsérülés.

Befagyott váll gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115