Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Carpalis alagút-szindróma kezelése

 

Mit nevezünk carpalis alagút-szindrómának?

A carpalis alagút-szindróma (CTS) a leggyakoribb perifériás idegrendszeri betegség az emberi szervezetben. Jellemzője a kéz és az ujjak fájdalma és zsibbadása. A carpalis alagút-szindróma háromszor olyan gyakran fordul elő nőknél, mint férfiaknál, és munkahelytől függően 100-ból akár 60 nő is érintett lehet. A leginkább érintett személyek a feldolgozó-, az elektronikai-, a textil-, az élelmiszer-, a cipő- és bőrfeldolgozó-ipar munkavállalói, valamint azok, akik csomagolóüzemben vagy alkoholt árusító üzletekben dolgoznak, illetve a szakácsok. A betegség az esetek körülbelül 70%-ában kétoldali, de a domináns kéz a meghatározóbb.
A carpalis alagút egy keskeny, alagútra emlékeztető struktúra a csuklónál. Az alagút alját és oldalát a csuklóízületet alkotó csontok (a radius és az ulna) alkotják.
Az alagút felső részét egy vastag kötőszövet borítja, melyet ligamentum carpi transversumnak nevezünk. A mediális ideg (nervus medianus) az alkartól indul, és a csuklóalagúton keresztül éri el a kezet. A nervus medianus idegzi be érző rostokkal a hüvelykujjat, a mutatóujjat, a középsőujjat és a gyűrűsujj középsőujj felőli oldalát, továbbá a kézháti oldalon ugyanezen ujjak első ujjpercét is. Az ideg a hüvelykujj körüli izmokat motoros rostokkal is ellátja. A carpalis alagúton keresztül futnak az ujjakat hajlító izmok inai is. Ezeket flexor-inaknak nevezik. A carpalis alagút megvédi az ujjakat és a hüvelykujjat hajlító idegeket és ínakat.

 

  .

  Diagnózis

  A carpalis alagút-szindróma leggyakoribb tünetei a következők:

  • Zsibbadás, bizsergés és fájdalom a kézben és az ujjakban – különösen az első három ujj, a hüvelyk-, a mutató- és a középsőujj esetében, de soha nem a kisujjban –, mely gyakrabban jelentkezik éjszaka, mint a nap folyamán.
  • Áramütéshez hasonló érzés tapasztalható, különösen a hüvelyk-, a középső- és a gyűrűsujjban.
  • A szokatlan érzések és fájdalom a kar mentén a váll felé sugárzanak.
  • Az ujjakkal végzett műveletek, mint például egy palackból a dugó kihúzása vagy a kötögetés nehezebbé válnak.

  A tünetek rendszerint fokozatosan kezdődnek, anélkül, hogy a kezet bármilyen trauma érte volna. A legtöbb embernél a tünetek súlyosabbak a hüvelykujj oldalán, és bármikor előfordulhatnak. A fájdalom és a bizsergés éjszaka fokozódik, olyannyira, hogy akadályozza a nyugodt alvást. A nap folyamán a tünetek gyakran előfordulnak akkor, ha valamit kézben tartanak, például egy telefont, egy könyvet, vagy éppen vezetés közben. A kéz megrázása gyakran segít csökkenteni a tüneteket. A tünetek eleinte ahogy jönnek, úgy meg is szűnnek, de idővel állandóvá válhatnak. Az ügyetlenség vagy gyengeség érzése majdnem lehetetlenné teszi a szokásos egyszerű mozdulatok elvégzését, mint például egy ing begombolása vagy a varrás. Az alagút-szindrómában szenvedő kezéből könnyen kiesnek tárgyak. Ha a tünetek nagyon súlyosak, a hüvelykujj mozgatóizmai atrophizálódnak és szerkezetük megváltozhat.
  Annak megállapításához, hogy szenved-e a páciens carpalis alagút-szindrómában, az orvos meghallgatja a tüneteit és a kórtörténetét, majd megvizsgálja a kezét és elvégez néhány fizikai tesztet, például:

  • Ellenőrzi a hüvelykujj körül izmok gyengeségét.
  • A nervus medianusra gyakorolt nyomással ujjbizsergést és zsibbadást vált ki.
  • A csuklón a nervus medianus gyengéd megütésével az ujjakba sugárzó, áramütésszerű fájdalmat provokál (Tinel-jel).

  .

   

  Okai

  Számos tényező hozzájárulhat a carpalis alagút-szindróma kialakulásához:

  • Az öröklődés a legfontosabb tényező, a carpalis alagút néhány embernél örökletesen szűkebb lehet.
  • A kézzel végzett munkák, mint például a légkalapács használata, vagy a nagyon precíz és a tipikusan ismétlődő mozdulatokat igénylő munkavégzés hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az idő múlásával kialakuljon a betegség.
  • A terhesség alatti és a folyadékretenciót okozó hormonváltozások is szerepet játszhatnak az ideg irritációjában.
  • Az életkor fontos tényező: az idősebbeknél gyakrabban fordul elő a probléma.
  • Általános kóros állapotok, köztük a cukorbetegség, a rheumatoid arthritis és a pajzsmirigy-hormonzavar is szerepet játszhatnak a kompresszív és degeneratív ideget érintő patológia kialakulásában.
  • Néhány sport, mint a bowling vagy a tenisz, vagy az olyan hangszereken való játék, mint a gitár, ismételt mikrotraumákat okoz a csuklóban.
  • A számítógépes egér használata nagyon gyakran úgynevezett „egeres csukló”-szindrómát okoz. A megfelelő csuklópozícióval való egérhasználat meggátolhatja a kórkép kialakulását.

  .

  carpalis alagút-szindróma gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

   

  Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

  A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

  Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

  A kezelés lépései

  1. lépés

  Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

  .

  2. lépés

  A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

  .

  3. lépés

  A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

  .

  4. lépés

  A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

  .

  A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

  Próbálja ki nálunk!

  {

  Rólunk mondták

  Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

  Mészáros Judit

  Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

  Hekáné Szondi Ildikó

  Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

  Judit Szabó

  Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

  Krisztina Laudisz

  Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

  Baraxa Zsuzsa

  Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

  László Csabáné Ildikó

  Ingyenes visszahívás kérése

   

  Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

  Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

  A Légy Te a változás csoport támogatója

  CÍMÜNK:

  InnoArt Med Aesthetica központjaink
  1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
  1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

  TELEFONSZÁM:

  06 70 604 0115