Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

derékfájás kezelése

 

Mit nevezünk derékfájásnak?

A derék fájdalom olyan patológia, amely a lumbalis (ágyéki) csigolyák területét érinti. Az ágyéki gerincszakaszt 5 egymás felett elhelyezkedő csigolya alkotja, melyek kisízületekkel kapcsolódnak egymáshoz. A csigolyák között meglehetősen merev rostos gyűrűből és sűrű folyadéktartalmú magból álló puha porckorongok (discusok) találhatók, melyek szerepe a mozgások rugalmas kontrollálása. Minden egyes szomszédos csigolyán egy-egy lyuk van, melyek egymás felett elhelyezkedve létrehozzák a gerinccsatornát (canalis spinalis), amelyen belül a gerincvelő helyezkedik el. A gerincvelő végének helye változó: a legtöbb esetben az L1 és L2 csigolyák közti porckorong magasságában, a transpyloricus sík szintjén van, de előfordulhat az L2 és L3 között, illetve még ritkábban magasan a Th12 és L1 csigolyák szintjén. Az ágyéki görbületet lumbalis lordosisnak nevezzük.

.

Okai

 

  • A lumbalis arthrosis és az uncovertebralis ízületek arthrosisa: ez egy degeneratív állapot, ahol az ízületek (ízfelszínek) a használat és az életkor következtében erodálódnak, ezért a csigolyák közötti „érintkező” felületek kopnak, így minden mozgás fájdalmassá és nehézzé válik. Ez egy korfüggő patológia, de nem ritka, hogy fiatalok is szenvedő alanyai. Kialakulása a helytelen testtartáshoz vezethető vissza, amely tartós ülőmunkához, régi traumákhoz vagy egyéb, hosszú ideje nem megfelelően kezelt (pl. régi kompenzálatlan és kezeletlen gerincferdülés – scoliosis) patológiákhoz kapcsolódhat. A röntgenvizsgálat gyakran osteophytának nevezett elváltozást mutat ki – a megnevezés a kisízületek körüli szalagokban és porcokban felhalmozódott, a röntgenfelvételen kicsi csontcsőrökként megjelenő kalciumlerakódásokat jelöli. Ennek a kóros állapotnak a kezelésére régóta bevett gyakorlat a „pihentetés” és az ízületek mozgásának korlátozása bandázzsal, melyet vagy csak a nap bizonyos időszakai vagy a legnehezebb tevékenységek végrehajtása során szükséges viselni. Segítséget jelenthet gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedése néhány nappal a fizioterápia megkezdése előtt, céljuk az izomösszehúzódások (contacturák) csökkentése és a terület gyulladásának mérséklése.
  • A hyperlordosis és a kiegyenesedett görbület: a fentiekben leírtak szerint a gerincoszlop csigolyákból áll, melyek egymáshoz való viszonya határozza meg a gerinc görbületét, vagyis a lordosist. Amennyiben a görbe sugara megnő, akkor ez fokozott görbületet, vagyis hyperlordosist eredményez, míg ha csökken, akkor a görbe laposabbá válik (kiegyenesedett ágyéki görbületnek is nevezzük).
  • A csigolyák közötti tér csökkenése (beszűkült ízrések): a fenti rövid anatómiai elemzés a csigolyák közötti discusokat is említette. A beszűkült ízrések struktúrája jellemző méretű, melyet a többi porckorongéval kell összehasonlítani. Az életkor vagy a porckorongot ért trauma miatt radiológiai felvételeken távolságcsökkenés figyelhető meg két vagy több csigolya közötti, mely olyan porckorong-rendellenességeket okoz, mint a discus hernia (porckorongsérv) vagy a discus protrusio (porckorong-kiboltosulás). Ezek az elváltozások nyilvánvalóan befolyásolják a gerincoszlop terheléselnyelési képességét. Ez az állapot „normális” lehet egy idősebb ember esetében, de gyakran a fiatalabbaknál is előfordul. A mozgásszegény életmód és a tartós ülőmunka növeli a fent említett kóros elváltozások kialakulásának kockázatát, ezért lehetőleg meg kell változtatni azokat a tényezőket, amelyek e zavarokhoz vezetnek.
  • A porckorongsérv (discus hernia) és a protrusio (kitüremkedés): Amint azt korábban az anatómia ismertetésénél leírtuk, az egyes csigolyák között porckorongok helyezkednek el, melyek összenyomott henger alakúak és egy külső fibrosus gyűrűből (anulus fibrosus), illetve belül középen egy lágy, gélszerű magból (nucleus pulposus) állnak. A porckorongok szerkezetét formáló gyűrű (anulus fibrosus) degeneratív folyamaton megy keresztül az évek során, egyre merevebbé és rugalmatlanabbá válik, olyannyira, hogy magától megrepedhet és hagyhatja, hogy a zselatinszerű anyag (folyadékszivárgás nélkül) kidomborodjon. Ezt az állapotot nevezzük protrusionak, vagyis a porckorong kitüremkedésének. Ha az anulus fibrosus teljesen elszakad, a porckorong nucleus pulposusa hajlamos a környező térbe hatolni, így nyomást gyakorolni a kilépő szenzoros (érző) és motoros (mozgató) ideggyökökre, isiásznak nevezett tüneteket okozva ezzel. A két stádium (protrusio vagy hernia) közötti különbség tehát a porckorong szerkezetének sérülési fokában rejlik: a protrusio kevésbé súlyos, mint a hernia, de ugyanúgy fájdalmas. Meg kell azonban jegyezni, hogy sokan élnek protrusioval vagy herniával anélkül, hogy tudnának róla, az elváltozásra gyakran véletlenül, más okokból végzett műszeres vizsgálatok során derül fény. A kezelés célja, hogy mérsékelje a meglevő porckorong-károsodásokat. Figyelembe kell vennünk azonban, hogy az állapot nem könnyen szüntethető meg véglegesen és teljesen, de a legtöbb esetben az emberek képesek elfogadható módon együtt élni vele. Fontos, hogy a problémát helyesen kezeljük az érintett szegmens fiziológiai egyensúlyi helyzetének helyreállítását célzó, testtartással kapcsolatos kezelésekkel, a túlterhelés csökkentésével, illetve a csigolyák közötti tér normalizálásával. Mindezekkel csökkenthetjük, ideális esetben pedig megszüntethetjük az ideggyököt érő nyomást (amely mértékével párhuzamosan növekszik a mozgásbeli korlátozottság mértéke is).
  • A gerincvelőcsatorna-szűkület (spinalis stenosis): A gerinccsatorna – vagyis az alagút, amelyet az egymás felett elhelyezkedő csigolyák alkotnak, amelyeken belül a gerincvelő fut – stenosisa a csatorna beszűkülését jelenti, mely általában az artrózisos degenerációra hajlamos személyeknél lép fel. Ezen állapot hatására az érintett ideggyökök nyomás alá kerülnek. A leggyakoribb tünet az ún. claudicatio intermittens, más néven időszakos sántítás, mikor a páciens a fájdalom miatt nem tud hosszabb távon gyalogolni, és rövid séták után is meg kell állnia pihenni. Néha a tünetet más patológiák is kiegészítik, amelyek mindig artrózis alapúak, mint például a csípőízület károsodása, mely tovább fokozza diszkomfortérzetet járáskor. A végső kezelés sebészi, még a hetven évnél idősebb betegek esetében is. A műtéti eljárást laminectomiának nevezzük, mely során a hátsó csontelemek sebészeti eltávolítása enyhíti az idegeket érő nyomást. Ez az eljárás meglehetősen kockázatos, és csak egy minimum 6 hónapos célzott fizioterápias kezeléssorozat sikertelensége esetén végezhető el. Fontos, hogy az ilyen típusú eljárásban igazolt tapasztalattal rendelkező idegsebésztől kérjünk segítséget.

Derékfájás gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115