Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Izomsérülés kezelése

 

Mit nevezünk izomsérülésnek?

A sportolóknál az izmok sérülése együtt járhat a rendszeres, intenzív edzésekkel, melyek során az izomzat fokozottabb terhelésnek van kitéve a nagyobb sportteljesítmény elérésének érdekében. A sérülés akkor következik be, amikor ez a túlterhelés meghaladja a szervezet által elfogadható szintet. Az izomsérülések osztályozása nemrégiben kibővült a nem strukturális sérülésekkel, amelyek még a tökéletesen edzett sportolóknál is gyakoriak.

Az izomsérülés tünetei

Nyúlás esetén a fájdalom nagy területre kisugárzik az egész izomköteg mentén, míg túlnyúlás esetében a fájdalom fokozottabban koncentrálódik egy ponton, és véraláfutások vagy haematomák azonosíthatók. Izomszakadás esetén a fájdalom és a haematoma mellett az izomrostok trauma okozta szakadásának pontja szembetűnő.
Az alapos vizsgálat elősegíti a sérülés mértékének pontos megállapítását és a gyógyulási folyamat követését.

.

Az izomsérülések okai

 

Az izomsérülések általában perifériás vagy központi fáradtságból erednek.
A perifériás fáradtság csupán egy változó természetű lokális metabolikus rendellenesség, míg a központi fáradtság bonyolultabb jelenség, amely biokémiai egyensúlyhiányhoz kapcsolódik, mely alkotóelemei például a triptofán (TRP) és egyik származéka, a szerotonin, valamint elágazó aminosavak (BCAA). Hosszú fizikai edzés közben a szabad TRP-növekedés a TRP/BCAA arányának növekedéséhez vezet. Ez magában foglalja a TRP továbbítását a vér-agy gáton keresztül, ami növeli a szerotonin termelését. Ez viszont gátolja a dopaminerg rendszert, ami az izgalom- és a jutalomérzet csökkenéséhez vezet. Ez a folyamat azt a következtetést vonja maga után, hogy a megfelelő regeneráció érdekében fontos az edzésalkalmak optimális elosztása.
A gyakorlatban a hosszútávfutás esetén az izomkárosodáshoz a futás technikai hiányosságai, a nem megfelelő rugalmasság vagy az elégtelen izomműködés járulnak hozzá, továbbá a túlzott izom-összehúzódások, a nem elégséges bemelegítés vagy az intenzív edzést követő elégtelen regeneráció. Ez utóbbi lényeges, mert sok amatőr sportoló – tehát már edzett személy – úgy gondolja, hogy a sérülés oka az elégtelen izomerő, miközben gyakran az elégtelen regeneráció a valódi indok. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy még a bajnokok is – akikben az izomerőhiány nem valószínű – szenvednek izomkárosodásokat. Az izomkárosodás oka lehet az is, ha szokatlan futástechnikával próbálunk futni, illetve az is, ha megpróbáljuk megváltoztatni járásunk vagy futásunk mechanikáját a sebesség növelésével vagy csökkentésével.

   

  .

   

  Izomsérülés gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

  Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

  A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

  Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

  A kezelés lépései

  1. lépés

  Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

  .

  2. lépés

  A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

  .

  3. lépés

  A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

  .

  4. lépés

  A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

  .

  A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

  Próbálja ki nálunk!

  {

  Rólunk mondták

  Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

  Mészáros Judit

  Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

  Hekáné Szondi Ildikó

  Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

  Judit Szabó

  Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

  Krisztina Laudisz

  Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

  Baraxa Zsuzsa

  Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

  László Csabáné Ildikó

  Ingyenes visszahívás kérése

   

  Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

  Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

  A Légy Te a változás csoport támogatója

  CÍMÜNK:

  InnoArt Med Aesthetica központjaink
  1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
  1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

  TELEFONSZÁM:

  06 70 604 0115