Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

lágyéki fájdalom kezelése

 

Mit nevezünk lágyéki fájdalomnak?

A lágyéki fájdalom egy myo-enthesitis, izom- és íngyulladás, amely a különböző izmok közös tapadási pontjait érinti a szeméremcsonton. A lágyékfájdalom-szindróma nemcsak az élsportolókat érinti, hanem az amatőröket is.
Számos szerző szerint a leginkább veszélyeztetett sportolók a labdarúgók, őket követik a jégkorongozók, a rögbi játékosok és a hosszútávfutók. Ugyanakkor a vízilabda-, a röplabda- és a kosárlabda játékosok is veszélyeztetettek, valamint az akadályfutók és a magasugró atléták is.
Ami a labdarúgást illeti, úgy tűnik, hogy a lágyéki fájdalmat a sporthoz kapcsolódó számos technikai mozdulat – a hirtelen irányváltoztatások, cselezések, ugrások, stb. – váltja ki. Nem segítenek a sport egyéb velejárói sem, mint például az egyenetlen futballpályákon való futás vagy a folyamatos hiper-lordotikus testtartás.

.

Diagnózis

A klinikai vizsgálat általában különböző, könnyen elvégezhető, passzív izomnyújtásos és -megfeszítő tesztekből áll. Ezek közé tartozik az iliopsoas izomteszt, a rectus abdominis teszt, az adduktor izomteszt, az obliquus abdominis teszt és a külső obturátor izomteszt.
Az orvosnak figyelembe kell vennie, hogy más patológiák is mutathatnak a lágyéki fájdalomhoz hasonló tüneteket, például a lágyéksérv, urológiai vagy nőgyógyászati megbetegedések, idegbecsípődések, és szükség esetén el kell végeznie nem ortopédiai vizsgálatokat is, mint például a herniográfia vagy a lidokain-teszt. A radiológiai vizsgálatok (szcintigráfia, mágneses rezonancia vagy CAT scan) lehetővé teszik a szeméremcsont sérüléseinek azonosítását, míg az ultrahang az izom szerkezeti sérüléseivel kapcsolatos elváltozásokat segít diagnosztizálni.

.

Osztályozás

A lágyéki fájdalom klinikai keretei tekintetében a szerzők által egyik leginkább elfogadott osztályozás az, amely a lágyéki fájdalmat a mögötte meghúzódó három anatómiai-klinikai jelenség szerint csoportosítja, melyek külön-külön vagy együtt is előfordulhatnak:

  • az adduktorok inszertációs tendinopathiája
  • szimfízis-szindróma
  • rectus abdominis köpeny-szindróma

A comb-adduktorok inszertációs tendinopathiája – különösen az adductor longus és a pectineus tapadásánál – a folyamatos és ismételt mikrotraumák hatására alakul ki a medencecsonton az érintett adduktor izmok tapadásának területén. Az izomtapadások legkritikusabb pontja a symphysis, mely egy porcos ízület a medencecsont közepén, s amelyen keresztül az itt tapadó izmokban a mozgások közben keletkező erő felfelé és lefelé eloszlik.

A symphysis-szindróma – symphysis pubica osteoarthropátia néven is ismert – összefüggésben van a két szeméremcsonton tapadó adductor izmokat érő állandó feszítő terheléssel. Az adduktor izom folyamatos húzódása hosszú távon a symphysis ízület károsodását okozhatja. Ez ízületi instabilitást eredményez, amelynek következménye a medence egyensúlyának megváltozása. Ez az instabilitási faktor gyakran az úgynevezett „növekedési korszak” alatt következik be, amely időszakban a symphysis egyébként is meglehetősen gyenge.
A rectus abdominis köpeny-szindróma esetében – melyet „futballisták egyenes hasizom becsípődés szindrómája” megnevezéssel is szoktak illetni – több izom is érintett lehet: minden hasizom (rectus, obliquus és transversus abdominis), az adductorok (brevis, longus és magnus) és/vagy egyéb medenceizmok (pl. pyramidalis). A jellegzetes fájdalom akkor a legerősebb, amikor a játékos a labdába készül rúgni, vagy amikor tiszta erőből lövi el a labdát. Mindkét mozdulatnál megfeszülnek a hasizmok. További információért olvassa el futballistákról szóló cikkünket, melyben részletesen foglalkozunk a lágyéki fájdalom ezen formájával.
Érdemes említést tenni a Benazzo és társai által 1999-ben leírt lágyéki fájdalomtípusok osztályozásáról. E besorolás alapján három fő klinikai csoport azonosítható.
Az első csoportba tartoznak az adduktorok és/vagy a hasizmok esetleges tapadási tendinopathiái, melyek néha kapcsolatba hozhatók a symphysis osteoarthropathiával. A szerzők szerint a labdarúgókat érintő sérülések legnagyobb része ebbe a csoportba tartozik.
A második csoport a hasfal sérüléseit foglalja magában, különösen azokat, amelyek az inguinalis csatornát is érintik.
A harmadik csoportba tartoznak mindazon kevésbé gyakori okok, amelyek lágyék fájdalmat okoznak, de nem hozhatók közvetlen összefüggésbe hasfali sérüléssel. Ezeket a klinikai képeket a szerzők pszeudo-álgyéki fájdalomnak nevezik. Ide tartoznak az idegkompressziós szindrómák, melyek a n. ilioinguinalis, a n. femoralis cuteneus, a n. perinealis és a n. genitofemorális idegeket érintik, az izomszakadások vagy izomműködési zavarok az iliopsoas, a quadratus femoris, az obturator internus izmokban, valamint a csontelváltozások, például az osteitis pubica, a csípőcsontok és a combfej stressztörései, a symphysis túlterheléséből következő sérülések, valamint egyéb kórképek, mint a neoplazia, az osteomyelitis, az osteochondritis disecans, stb.
Fontos kiemelni, hogy nem minden szerző ért egyet a fent említett klinikai nézetekkel, és számos más elképzelést is megfogalmaztak az évek során.

.

lágyéki fájdalom gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115