Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Meszes íngyulladás kezelése

 

Mit nevezünk supraspinatus meszesedésnek?

A „meszes íngyulladás” kifejezés olyan kóros állapotra utal, amelyet a kalciumlerakódások felhalmozódása jellemez a rotátorköpenyt alkotó izmok inaiban, melyek közül a supraspinatus a leggyakrabban érintett. A kifejezést két szó, a „meszes” és az „íngyulladás” alkotja, melyek a szövetek kétféle biológiai elváltozására utalnak, azaz:
1. gyulladásos összetevő (az ín gyulladása, ahol a kalciumlerakódások képződnek és felépülnek a gyulladásos folyamat következményeként)
2. meszes komponens (biokémiai eredetű kalcium-anyagcserezavar következtében a testben külső meszes lerakódások halmozódnak fel, pl. inakban, porcokban)

A kalciumlerakódás az igazi oka annak, hogy ez a probléma fájdalmat okoz a vállban. Tény, hogy a kalcium általában erősen irritálja az inakat, különösen a vállízületben. Egyes szerzők azonban úgy vélik, hogy az ínsejtek úgynevezett metapláziás változáson mennek keresztül, melynek során a normális ínsejtek kalciumtermelő sejtekké alakulnak át.
A kalciumlerakódás gyulladást okozó ingere az, ami az érintett ín duzzanatát okozza. Valójában ennek a duzzanatnak köszönhető, hogy a kar felemelésekor az acromion alatt az ín összenyomódik.

.

Okai

 

Bár nincsenek biztos adatok a meszes íngyulladás kialakulásának okairól, számos általánosan elfogadott elmélet létezik. A legszélesebb körben elfogadott elképzelés szerint az öregedési folyamat részeként vagy talán mechanikai tényezőkből kifolyólag – például az inak gyakori összenyomása okán a kar rendszeres fej fölé emelése miatt – romlik az oxigénellátottság a rotátorköpeny inaiban.
A meszes íngyulladás kialakulásának folyamata több szakaszban történik. Az első szakaszban az ínsejtek metapláziás változáson mennek keresztül, amely következtében lehetővé válik a kalciumkristályok képződése és lerakódása. A második szakaszban a sejtszövetek és a test normális biológiai válaszai elősegítik a kalcium felszívódását, így a rotátorköpeny érintett inai gyógyulni kezdenek.
A meszes íngyulladásban szenvedő betegek általában fájdalmat tapasztalnak, annak ellenére, hogy általában az érintett ín már a reszorpciós (gyógyuló) fázisban van. Azt, hogy a reszorpció során az emberek gyakrabban érzik a fájdalmat, az okozza, hogy a kalciumlerakódás területén az ín nagy nyomásnak van kitéve.
Érdekes információt szolgáltatott egy tanulmány, amely szerint a népesség 75%-a lehet érintett a meszes íngyulladásban, de mivel fájdalommentes és/vagy nem elég súlyos, így nem fordulnak orvosi segítségért.

A betegségben szenvedőknél 10%-os eséllyel alakul ki meszes íngyulladás a másik vállban is. Bár sok beteg gyorsan javul, az esetek mintegy felében a tünetek (a fájdalom) elég intenzívek ahhoz, hogy gátolják őket foglalkozásuk vagy a házimunkák elvégzése során.
A legtöbb beteg fájdalmat és a váll akár merevségig fajuló funkcionális mozgáskorlátozottságát tapasztalja.

Diagnózis

A fájdalom a legfontosabb, leggyakoribb és leginkább állandó tünet. A betegek általában az elülső és/vagy oldalsó régióban fellépő vállfájdalmakra panaszkodnak. A kar felemelése éles fájdalommal jár, mértéke néha megdöbbentően intenzív lehet. Ez az egyik oka annak, hogy a betegek hajlamosak túlságosan kímélni beteg karjukat.
A betegeknek néha úgy tűnik, hogy nem tudják mozgatni karjukat és a válluk be van merevedve, de a merevség csupán másodlagos a fájdalomhoz képest. A betegek izomgyengeségre is panaszkodnak, és komoly nehézségeik lehetnek karjuk válluk fölé emelése során. A fájdalom többé-kevésbé folyamatos, állandó súlyosbodási epizódokkal. Hangsúlyozni kell, hogy a fájdalom éjszaka is jelentkezik, függetlenül a mozgástól.
Egy egyszerű röntgenfelvétel is elegendő lehet a rotátorköpenyben felhalmozódott kalciumlerakódások kimutatására. Előfordulhat, hogy az AP vállfelvétel nem elegendő, ezért a vállsebész kiegészítésként kérhet ki- és berotált karról készült röntgenfelvételeket is. A szonogram is hasznos, valamint egyéb informatívabb képalkotó vizsgálatok, mint a CT és az MR, amelyek szintén kimutatják a kalciumlerakódásokat, de nem szükségesek a diagnózishoz.

Meszes íngyulladás gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115