Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Morton-neuroma kezelése

 

Mit nevezünk Morton-neuromának?

Különböző kórképek tartoznak e szindrómába: az intermetatarsalis keresztszalagok alatti futó nervus digitorum plantaris ágainak beszorulásától kezdve egészen azok megvastagodásáig.
Ez egy gyakori patológia, amely különösen a 25 és 50 év közötti nőbetegeket (kb. 75%) érinti. A szóban forgó patológiára a leggyakrabban a Morton-neuroma kifejezést használják, de ez a kifejezés félrevezető lehet, mivel neoplasztikus folyamatot sejtet. Voltaképpen azonban a Morton-szindróma konkrét eseteiben nincs ilyen degeneráció, ezért is próbálnak évek óta megfelelőbb kifejezéseket találni az adott patológiás képek leírására.
Valójában a szóban forgó esetet általában egy perineuralis fibrotikus kép jellemzi, vagyis olyan rostos hegszövet képződése, amely a metatarsalis csontok és a mély intermetatarsalis szalagok folyamatos súrlódása okán jön létre.
A Morton-neuroma szabályszerűen a harmadik és a negyedik metatarsus közötti területen fordul elő – ami lényegében azzal magyarázható, hogy ebben a régióban a legmozgékonyabbak a metatarsalis csontok és az intermetatarsalis szalagok. A második és a harmadik metatarsus közötti előfordulás kevesebbszer fordul elő, bár még így is elég gyakori, míg a negyedik és az ötödik, valamint az első és a második metatarsus közötti lokalizáció igen ritka. Teljesen valószínűtlen, hogy két neuroma ugyanabban a lábban fejlődjön ki.

Okai

 • nem megfelelő cipők használata, mint például a nők esetében a hegyes orrú vagy tűsarkú cipők gyakori viselése
 • poszturális típusú egyensúlytalanságok
 • neurológiai rendellenességek
 • hallux rigidus
 • hallux valgus
 • a lábfej túlterhelése
 • morfológiai lábelváltozások
 • a szalagok lazasága
 • reumatoid arthritis
 • nem súlyos, de ismétlődő láb mikrotraumák
 • egyenetlen talaj (különösen a terepsportokat űzőknél)

.

Diagnózis

A Morton-neuroma diagnózisa lényegében klinikai. Az objektív vizsgálatnak mindenekelőtt ki kell zárnia az egyéb olyan okokat és deformitásokat, amelyek hasonló tünetegyüttest okozhatnak. Általános szabály, hogy a klinikai vizsgálat nem mutat ki semmilyen morfológiai változást a lábban. Ugyanakkor gyakorta megfigyelhetjük, hogy a Morton-szindróma más lábfejproblémákhoz kapcsolódik, mint például a kalapácsujj vagy a hallux valgus. Időnként duzzanat is jelentkezhet. Bizonyos esetekben az érintett terület tapintása során észrevehetjük a jellegzetes „kattanást”, ezt nevezzük Mulder-jelnek.
Az elferdült vagy enyhén behajlott ujj különösen indikatív, mivel az intermetatarsalis tér feszültségére utal.
A fájdalmas területet pontosan kell kitapintani. Fontos, hogy minél pontosabban elkülönítsük a betegséget más patológiáktól, mint például a nagyon hasonló tüneteket mutató metatarsophalangealis ízület synovitisétől.
A neurológiai tünetek tekintetében a leggyakoribbak a harmadik és negyedik ujj hypoesthesiaja, a harmadik vagy negyedik ujjhegyi hyperalgesia és a csökkent vibrációs érzékenység (mely diapason segítségével kimutatható).
A műszeres vizsgálatok – röntgen, MRI és ultrahang – nem különösebben megbízhatóak a Morton-neuroma esetében a fals pozitív vagy negatív diagnózisok nagy száma miatt. Ezeket a képalkotó vizsgálatokat többnyire azért végezzük el, hogy kizárjuk a lábfejet érintő egyéb kórképeket, mint például az ízületi gyulladás, a bursitis, a kapszulitis, a reflexszimpatikus dystrophia, a törések, az ischaemia, az avaszkuláris nekrózis, a daganatok, a reumatoid csomók, a szinovitis, a tarsali alagút-szindróma, a tendinitis, stb.
A differenciáldiagnózisnak főként a kapszulitist – gyulladásos folyamat, mely befolyásolja a metatarsalis szalagokat – a bursitist, az arthritist, a mikrotöréseket és a Freiberg-betegséget (metatarsalis osteochondrosis) kell kizárnia.

.

Morton-neuroma gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115