Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

piriformis-szindróma kezelése

 

Mit nevezünk piriformis-szindrómának?

A piriformis-izomszindróma, vagy ismertebb nevén a piriformis-szindróma, olyan kóros állapot, amely isiászhoz hasonló fájdalmat okoz, s ez annyira gyakori, hogy emiatt egyes szerzők álisiászként is definiálják. Ha a hasonló fájdalmat okozó patológiák, úgymint a gerincsérv, a lumbalis stenosis, a neoplasztikus elváltozás vagy a haematoma az ischiocruralis izmokban biztosan kizárhatók, akkor a piriformis izmot fontos megvizsgálni. Valójában az isiász jellegű fájdalom kiváltó oka gyakran a piriformist érintő problémákban keresendő.
A kórkép az alagút-szindrómák csoportjába tartozik. A n. ischiadicus kompresszió alá kerül a hiatus infrapiriformisban. További okok lehetnek a m. piriformis kontraktúrája vagy valamilyen anatómiai sajátosság – a n. ischiadicus futhat a m. piriformis alatt, felett, de akár az izom rostjai között is. A kompresszió tünete lehet a comb hátsó felén, illetve az ülőgumó környékén jelentkező fájdalom, esetleg zsibbadás, az ülőideg által beidegzett izmok gyengesége, továbbá a m. piriformis feszes tapintása, nyomásra érzékenysége. A tüneteket fokozhatják bizonyos testhelyzetek vagy mozdulatok, mint például az ülés, a hajolás és az emelés.

 

.

Okai

A piriformis-szindróma multifaktoriális etiológiájú kórkép: a szakirodalom a traumát jelöli meg leggyakoribb kiváltó okként. Egyéb okok lehetnek még: a végtaghosszkülönbség, a piriformis myositis, a fokozottan pronált láb és a különböző csípőműtétek.
Az intenzív lábhasználatot igénylő tevékenységek bizonyos típusai is fokozhatják a probléma kialakulását. A sportolók közül fokozottan érinti a kerékpárosokat, a futókat, a táncosokat és a kenusokat.

.

Tünetei

A piriformis-szindróma tünetei változatosak. Gyakran érez fájdalmat a páciens – melyhez időnként paraesthesia társul – a hát alsó részén, a gluteális régióban, a láb és a comb hátoldalán, valamint a talpon. Egyéb jelei és tünetei a mozgásdeficit, az érzékcsökkenés az alsó végtagok egyes területein, valamint az izom lefutásának megfelelő duzzanat a sacrumtól a trochanter majorig.
A tünetek gyakran akutan jelentkeznek, ha az egyén hosszú ideig ült, különösen berotált combcsonttal, illetve nagyon intenzív sport- vagy munkahelyi tevékenységek után, mint például futás, tánc stb.

Diagnózis

A piriformis-szindróma diagnózisát rendszerint klinikai vizsgálattal támasztjuk alá. Néha szükség lehet egyéb kiegészítő vizsgálatok elvégzésére, mint például az EMG, a CAT scan és az MRI.
A Freiberg-, a Pace- és Nagle-tesztek a legelterjedtebb klinikai vizsgálatok közé tartoznak a patológia diagnózisa során.
A Freiberg-tesztben a páciens hason fekvő helyzetben van, passzívan hajlítja a térdét 90°-ban, majd kifelé mozdítja a lábát (így a csípőízületben berotáció jön létre). A teszt akkor tekinthető pozitívnak, ha az izmok nyújtása fájdalmat és ülőideg-kompressziós tünetet okoz.
A Pace- és Nagle-tesztben a páciens ül, és izometrikus abdukciós csípőkirotációt végez az orvos kezének ellenállásával szemben. Ha a vizsgálat pozitív, az izom átmérőjének növekedése az összehúzódás okozta feszüléssel együtt myofasciális és kompressziós fájdalmat vált ki. A diagnózishoz használt más vizsgálatok a fenékpalpáció, a Saudek-teszt és a Mirkin-teszt.

.

 

.

A piriformis izom

A piriformis izom meglehetősen vékony izom, az izomhasa kezdetben lapított, majd körtére hasonlító. A sacrum elülső felszínéről ered és a femur nagytomporán tapad. Fő funkciója nyújtott csípőízület mellett a csípő kirotálása, hajlított csípőízület esetén pedig az alsó végtag abdukálása a középvonaltól. Stabilizáló funkciójában megakadályozza a femur berotációját.

.

piriformis-szindróma gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

 

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115