Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Sarkantyú kezelése

 

Mit nevezünk sarkantyúnak?

Meghatározás szerint a sarkantyú egy exosztózis: jóindulatú csontszövetburjánzás, amely egy porchéjjal borított csontkinövésből áll, és többnyire a metafízis környékén vagy a gyakran fokozottan vongáló terhelésnek kitett, illetve fokozottan túlterhelt izmok, szalagok és egyéb kötőszöveti struktúrák rögzülési területén lokalizálódik.

A leggyakoribb két terület, ahol ilyen csontcsőr képződhet: a térdek esetén a tuberositas tibiaen (az Osgood-Schlatter betegségben szenvedő, még növésben lévő fiataloknál) illetve a sarokcsonton (calcaneus) közvetlenül azon a területen, ahol a ligamentum longitudinale a calcaneus talpi felszínére tapad.

Milyen tünetek jellemzik a sarkantyút?

A sarkantyú hirtelen alakul ki, anélkül, hogy bármit tettünk volna, amely indokolná ezt a tompa és nagyon irritáló fájdalmat: egy reggel arra ébred az ember, hogy mikor lábra áll, éles fájdalom hasít a sarkába. Az elváltozást okozhatja kényelmetlen cipők rendszeres viselete, egy hosszú séta, vagy jelentkezhet egy nem különösebben nehéz edzés befejeztével is.
Tompa fájdalommal jár, mely néha elviselhetetlen járás vagy állás közben, azonban a terhelés megszűnésével eltűnik. A fájdalom bizonyos cipők viselésekor rosszabbodik, más lábbelik esetén pedig javul. Kevésbé súlyos esetekben a fájdalom csak reggel jelentkezik, majd a nap folyamán csökken. A legbonyolultabb esetekben csupán este, lefekvéskor érez megkönnyebbülést a páciens.
.

Hogyan diagnosztizálható a sarkantyú?

Objektív vizsgálattal és tapintással természetesen felületesen kimutathatók a sarkantyú jelei az érintett területen, azonban továbbra is a röntgenfelvétel (oldal irányú lábfelvétel) a legmegfelelőbb az állapot diagnosztizálásához. A röntgenfelvételen látható egy többnyire szembetűnő protuberancia a saroknál, illetve bizonyos esetekben a calcaneus talpi felszínén, a ligamentum longitudinale tapadásának megfelelő területen, egy csontos kinövés röntgenárnyékának megfelelő elváltozás is, mely a panaszokat okozó csontcsőr kialakulását jelzi.

Mik az okai?

  • A leggyakoribbak a poszturális okok: a hátsó izomlánc megrövidülése, a talp-, illetve a lábszárizmok rövidülése.
  • Szalag eredetű okok: a talp aponeurosis és a ligamentum longitudinale rövidülése.
  • Mechanikus okai lehetnek például a rossz, nem megfelelő, vagy rosszul tervezett cipők: elég gyakori okok az olcsó cipők, amelyek nem rendelkeznek megfelelő támasztékkal, nem teszik lehetővé a járás normál kinetikai működését, hanem akadályozzák azt.

.

Sarkantyú gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

 

A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

A kezelés lépései

1. lépés

Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

.

2. lépés

A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

.

3. lépés

A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

.

4. lépés

A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

.

A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

Próbálja ki nálunk!

{

Rólunk mondták

Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

Mészáros Judit

Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

Hekáné Szondi Ildikó

Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

Judit Szabó

Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

Krisztina Laudisz

Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

Baraxa Zsuzsa

Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

László Csabáné Ildikó

Ingyenes visszahívás kérése

 

Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

A Légy Te a változás csoport támogatója

CÍMÜNK:

InnoArt Med Aesthetica központjaink
1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

TELEFONSZÁM:

06 70 604 0115