Shockwave Dual Power

különleges gyógyászati megoldások

Teniszkönyök kezelése

 

Mit nevezünk teniszkönyöknek?

Az epicondylitis (teniszkönyök) a könyökízületet érintő egyik leggyakoribb patológiás elváltozás. Gyulladásos folyamat, amely az epicondyluson tapadó izmok inait érinti, a humerus alsó külső végének eminenciáján, ezért nevezhetjük insertáló tendinopathiának is. Az epicondyluson tapadó izmok, az alkari extensorok azok, amelyek lehetővé teszik a kézfej és a csukló felemelését, valamint az ujjak hátrafelé hajlítását. Az epicondylitis által érintett könyökízület a humerus és a radius között található. Ezért gyakran nevezik epicondylitis lateralis humerinek. Egyéb meghatározásai is léteznek – oldalsó epicondylitis, mediális epicondylitis vagy hátsó epicondylitis – a gyulladásos folyamatban érintett izmok szerint.
Sokan úgy vélik, hogy az epicondylitis szigorúan sporttal kapcsolatos patológiát jelent, nem véletlenül emlegetik teniszkönyökként – epicondylitis lateralis –, bár egyes források motoros könyökről is beszélnek, vagy ritkábban golfkönyökről – mediális epicondylitisről vagy epicondylitis posteriorról. Valójában ez a diagnózis olyan személyeknél is előfordul, akik nem feltétlenül sportolnak, viszont szakmai okokból túlterhelik a könyökízületüket, mint például fodrászok, ácsok, gépírók, villanyszerelők, festők, kőművesek, műszerészek, zongoristák, dekorátorok, hegedűművészek, szabók stb.
Az epicondylitis funkcionális túlterhelés következtében kialakult szindróma. A kifejezés a lágy ízületi szövetek patológiáit foglalja magában, melyek a hosszú időn keresztül folyamatosan fennálló, fokozott hétköznapi terhelés miatt alakulnak ki. Jellemző példák a különböző alagút-szindrómák: a radialis alagút-szindróma, a carpalis alagút-szindróma vagy az úgynevezett „ugró térd” (jumper’s knee). Az epicondylitis leggyakrabban a 30 és 50 év közötti populációnál alakul ki.

Okai

Az elmúlt évek során számos hipotézist állítottak fel az epicondylitis etiopatogenezisére vonatkozóan. Ebben a kérdésben a mai napig sem sikerült még megegyezésre jutni. Jelenleg a leginkább elfogadott hipotézis a „mechanikus”. Más szavakkal kifejezve, úgy vélik, hogy az epicondylitist a csukló feszítő izomzatának inaiban létrejövő funkcionális túlnyúlás váltja ki, mely a hétköznapokban túl sokszor ismételt mozgások miatt hosszú távon hajlamos mikrotraumákat okozni az inak szintjén. Ezt a képet nyilvánvalóan rontja az ínszövet fiziológiai öregedése, az ismétlődő mozgások végrehajtásának technikai hibái és az egyéni hajlam.

.

A teniszkönyök tünetei

 

Az epicondylitis fő tünete a könyök oldalsó részén jelentkező fájdalom, amely esetenként a kisujj oldalán az alkarba sugárzik, és élesebbé válik a kéz extenziós vagy szupinációs mozgásakor. Előfordul, hogy az epicondylitisben szenvedő személy a karjában gyengeséget érez, bár az erőfeszítés minimális és a mozgások meglehetősen egyszerűek. A kezdeti szakaszban a patológiát gyakran alábecsülik, mert a fájdalom elhanyagolható – a páciens néha enyhe fájdalmat érez, amikor triviális mozdulatokat hoz létre, mint például egy fogantyú megfordítása vagy kézrázás valakivel. Ez az alábecslés gyakran okoz jövőbeni problémákat funkcionális és rehabilitációs szempontból is, mivel a jelentősebb állapotromlást sokkal nehezebb meggyógyítani.

 

Diagnózis

Az esetek túlnyomó többségében az objektív vizsgálat önmagában is elegendő a diagnózis elkészítéséhez. A beteg orvosi előzményeinek tanulmányozása után a szakember kitapintja az érintett terület érzékeny pontjait, hogy megállapítsa a fájdalom eredetét. Néhány ritka esetben egy kisebb duzzanat is megfigyelhető lokálisan.
Ezt követően a beteget megkérjük bizonyos mozgások elvégzésére, amelyek hasznosak a diagnózis megerősítéséhez. Ilyen például a Cozen-teszt (a terapeuta kézzel adott ellenállása ellenében kell a kezet extensio irányába mozdítani, mellyel fájdalom provokálható), Maudsley tesztje (a fájdalom provokálható a középső ujjra adott ellenállással szemben végzett mozdulattal), a Mills-manőver (a fájdalom előidézhető a hajlított csuklóval és nyújtott könyökkel végzett forszírozott pronációval), és végül a Solveborn-próba (fájdalmat jelez a beteg, amikor egy széket háttal felemel nyújtott könyökkel, pronált alkarral és extendált csuklóval).
Bár, mint azt fentebb említettük, az objektív vizsgálat (tapintás és tesztek) elegendők az epicondylitis orvosi diagnosztizálásához, az orvos azonban az epicondilusokon gyakran kialakuló meszesedések, valamint egyéb csontdeformációk kizárása érdekében röntgenfelvétel készítését is elrendelheti.
Néha azért van szükség eszközös vizsgálatokra, hogy kizárjuk az epicondylitishez hasonló tüneteket kiváltó okokat, mint például a nyaki gerinc arthrosisa, degeneratív és gyulladásos ízületi kórképek, a carpalis alagút-szindróma, a rotator köpeny tendonitise, stb.

   

  .

   

  Teniszkönyök gyógyítása Shockwave Dual Power kezeléssel

   

  Hogyan működik a Shockwave Dual Power?

  A lökéshullám az élő szöveteken áthalad, ennek során a szövetek kapnak egy jótékony mikro-hidro masszázst, ezáltal a hullámok biokémiai és sejtszintű reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős.

  Az elmeszesedett területekben, ahol gyakran lehet az inakban, ínszalagokban gyulladás, a lökéshullámmal végzett kezeléseknél ezek a gyulladások megszűnhetnek. Az ezzel a készülékkel végrehajtott terápiák nem közvetlen mechanikai beavatkozások (pl. törés), hanem egy biokémia folyamat során létrejövő reakció.

  A kezelés lépései

  1. lépés

  Vendégünk kényelmesen a hasára fekszik a kezelőágyon.

  .

  2. lépés

  A fertőtlenítés érdekében megtisztítjuk az érintett bőrfelületet egy San C fertőtlenítőszerrel átitatott pamutkoronggal.

  .

  3. lépés

  A kezelendő bőrfelületre felvisszük a WinForm Medical – vezető orvosi eszközöket gyártó cég – által kifejlesztett Hc500 gélt nagy mennyiségben.

  .

  4. lépés

  A Shockwave Dual Power gépen szakemberünk kiválasztja a megfelelő programot, majd a kezelőfejjel az adott területre irányítja az eszköz által leadott impulzust.

  .

  A kezelés teljesen fájdalommentes, Vendégünk csupán kellemes, masszírozó érzést fog érezni.

  Próbálja ki nálunk!

  {

  Rólunk mondták

  Köszönöm,hogy szerencsés nyertesként kipróbálhattam egy szép és kúlturált környezetben a Seyo fájdalommentes csodás kezelését, maximális felvilágosítás mellett, profi kozmetikus közreműködésével.Már a kezelést követően látható volt a látványos változás!  Mindenkinek csak ajánlani tudom hiszen itt feltöltődhet minden szinten ! 

  Mészáros Judit

  Nagyon kellemes környezetben hatékony kezelések. Ez igen!

  Hekáné Szondi Ildikó

  Szuper volt a kezelés amit nyertem,kellemes környezet profi szakmai tudás,mindenkinek ajánlom! Köszönöm mégegyszer!:)

  Judit Szabó

  Köszönöm ezt a fantasztikus kezelést, szeretem a profi munkát. Nagyon igényes a környezet, és kedves a fogadtatás. Csak ajánlani tudom mindenkinek! 

  Krisztina Laudisz

  Szuper volt a tegnapi kezelés, köszönöm szépen!! 

  Baraxa Zsuzsa

  Ma kipróbálhattam a kezelést. Nagyon szuper volt. Kedves, aranyos kozmetikus vár benneteket. Nagyon jó lett a bőröm.

  László Csabáné Ildikó

  Ingyenes visszahívás kérése

   

  Kérdése van? Ha bővebb tájékoztatást szeretne kérni tőlünk, vagy bejelentkezne hozzánk, kérjen ingyenes visszahívást most, és munkatársaink 1 napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, időpontegyeztetés vagy tájékoztatás céljából.

  Adatait harmadik fél számára nem adjuk ki!

  A Légy Te a változás csoport támogatója

  CÍMÜNK:

  InnoArt Med Aesthetica központjaink
  1024 Budapest, Káplár utca 4/c.
  1028, Budapest, Hidegkúti út 1, I. emelet

  TELEFONSZÁM:

  06 70 604 0115