A hőmérséklet egyre magasabb, egyre több a napsütéses nap, elengedhetetlen, hogy foglalkozz az arcbőröd hidratáltságával. Sajnos az arcbőrünk van leginkább kitéve az időjárás-változásoknak, hiszen szinte sosem takarja ruha, a káros sugarak akár az ablakon átsütve is érhetik a bőrünket, ami észrevétlenül is árt neki. Hogyan figyelj tehát oda, hogy a tavaszi, kora nyári időjárás mellett is hidratált maradjon az arcbőröd?

1. Megfelelő fényvédelem

A megfelelő fényvédelem fontosságát nem lehet eleget és elégszer hangsúlyozni. Még télen is folyamatosan érik az arcbőrt a Nap káros sugarai, tavasszal pedig még többször, még erőteljesebben. Ezért elengedhetetlen, hogy minden nap, legalább 30 faktoros fényvédővel kezdd a reggeli rutinodat. 
Fényvédők közül érdemes olyan választani, ami vízalapú, ezekre fel lehet szépen építeni a sminkedet, nem lesz maszkhatású – sem kinézetre, se, érzetre.

TIPP: ma már rengeteg hidratáló és alapozó tartalmaz fényvédőt, érdemes ilyet választanod, hogy minél eredményesebb legyen. De minden esetben olvasd el, hogy pontosan milyen mértékű ez a védelem, sok termék csak 10-15 faktorral rendelkezik, ami önmagában sajnos nem elég.

Ahhoz tehát, hogy a bőr folyamatosan friss, rugalmas legyen, nem elég csupán a bőrradírozás – mélyreható, kötőszöveti törődésre is szükség van.

fényvédelem

2. Megfelelő hidratáló krém

Télen könnyebben nyúlunk hidratálókhoz és testápolókhoz, azonban attól, hogy megszűnik a hideg idő, a hidratáló krémek fontossága nem szűnik meg. Érdemes itt is a zsírosabb állagú krémeket vízalapúra cserélni, és továbbra is beépíteni a reggeli és esti rutinodba. Akkor is, ha fényvédőt is használsz.

Reggel a fényvédő után vidd fel a hidratáló krémet, és csak ezután az alapozót.

A legoptimálisabb hidratáló krém kiválasztásához fontos, hogy ismerd a bőrödet, tudd, hogy pontosan mire van szüksége. Ehhez fontos lenne, hogy legalább évente 1-2x keress fel egy kozmetikust, aki meg tudja mondani, hogy milyen hatóanyagokra van szüksége a bőrödnek, milyen állagú, összetevőjű krémet érdemes választanod a mindennapokra.

napfényvédelem

3. Belső hidratálás

Ahhoz, hogy a bőröd sokáig feszes és üde legyen, nagyon fontos a megfelelő mennyiségű víz bevitele, különösen akkor, ha a kinti hőmérséklet egyre magasabb.

Naponta 2-3 liter víz minden felnőtt számára szükséges, de ha úgy érzed, semmiképp nem tudsz ennyit meginni, válassz kiegészítésnek ízesítetlen zöld teát, levest, uborkás vizet. Arra is ügyelj, hogy a kávé dehidratál, így, ha több kávét iszol, mert a barátnőiddel délután még beültök valahova, igyál meg plusz egy pohár vizet!

víz

Emellett érdemes szakértő segítséget is kérni a bőr hidratálásához – válassz olyan bőroptimalizáló, hidratáló, feltöltő kezelést, ami előkészíti arcbőröd a napsütéses, nyári időszakra. 

 

Tudj meg többet kezeléseinkről és jelentkezz be hozzánk még ma!