A kor előrehaladtával a bőr egyre jobban veszít rugalmasságából, érzelmeink lenyomatai apróbb ráncok formájában kezdenek megjelenni az arcunkon. Mégis hogyan lehet hatékonyan megőrizni az arcbőr fiatalságát?

Számtalan szérum, krém és egyéb fiatalságot ígérő “csodaszer” vagy eljárás érhető el napjainkban otthoni használatra is.  A nők és férfiak egyaránt keresik a leghatékonyabb megoldásokat a fiatalság megőrzésére. Sokan félnek, és nem tartják biztonságosnak az esztétikai eljárásokat, ezért szelídebb bőrfiatalító megoldásokat keresnek. De nem feltétlenül szükséges plasztikai sebészeti beavatkozás a látványos eredmények eléréséhez. 

Az öregedés folyamata, külső és belső öregedés

Fiatalabb korban a bőrszövet nagyon gyorsan képes a megújulásra. Nagyjából 25 éves kor fölött kezdenek megjelenni az első apróbb szarkalábak, nevetőráncok a szem és a száj körül. Ezek még nem feltétlen zavaróak, sőt némi bájt is kölcsönöznek az arcnak. 

Majd 30 felett az anyagcsere folyamatok lassulnak,  fakóbb lesz az arcbőr, tartósodnak a bőrhibák. 40-50 után pedig az egyre nagyobb számban kialakuló ráncok köszönnek vissza ránk a tükörből. A leépítő és lebontó folyamatok kerülnek túlsúlyba, amelyek az évek alatt változásokat okoznak. Ekkor már biztosan el kell kezdeni a tudatos bőrápolást, az öregedési folyamat lelassításához. Az otthoni kozmetikumok és a hagyományos kozmetikai kezelések már nem biztos, hogy elegendőek. 

Belső öregedés nem látható jelei a különböző hormonális változások. Klimax kezdete, kevesebb ösztrogén keletkezik a petefészekben, így testi, lelki állapot változást okoz, kialakulhat zsírhiányos bőr, kötőszöveti rostok kevésbé termelődnek, a keringési problémák is előjöhetnek.

Külső öregedésre a stressz, a rossz életmód és táplálkozási szokások, a folyadék- és mozgáshiány, de az UV sugárzás és a  szennyezett városi levegő hat a legjelentősebben. 

Új generációs anti-aging

Mit jelent az anti-aging?  Az anti-aging kifejezés minden olyan módszert és eljárást magában foglal, amelynek célja, hogy késleltesse a biológiai öregedést, és segítsen megelőzni, kezelni a ráncokat. 

A tudomány mai álláspontja szerint az öregedés folyamata, bármennyire is szeretnénk de nem fordítható vissza. Ezért napjainkban egyre újabb  innovatív technológiák és eszközök jelennek meg,  amelyek segítségével mégis lehetséges a bőr fiatalságának megőrzése.

bőrtökéletesítés
Melyik eljárás lehet a számunkra legmegfelelőbb megoldás? 

Tanulmányok kimutatták, hogy a Phorma Beauty rendszer lehetővé teszi a bőr számára az önfiatalító folyamat helyreállítását. Akár több hónapon át is tartósan megmarad a kezelés eredménye. Ezzel az általunk is alkalmazott technológiával a plasztikai beavatkozások elkerülhetőek. 

A szépségipar folyamatos fejlődése, az egyre látványosabb, hatékonyabb és a tartósabb hatással rendelkező kezelések kereslete megnőtt, és a kínálat is ehhez mérten változik. 

BŐRFIATALÍTÓ, ALAKFORMÁLÓ TECAR-HULLÁM ÉS LÁGY LÉZER

A tecar egy fájdalommentes energiakibocsátó kezelési mód. Ellenőrzi és meghatározza a szervezet által felhalmozott energia minőségét és mennyiségét. A tecar alacsony frekvenciájú elektromos lökések által lehetővé teszi a nagy molekulatömegű aktív hatóanyagok bőrön keresztüli szállítását a sejtközötti állományba. A hatóanyagok között megtalálható a napraforgóolajba zárt ózon, a különböző dalton súlyú hialuronsav, a DEANOL és további bőrfiatalító hatású növényi kivonatok orvosi tisztaságban. 

A lézer nagy energiasűrűségű fénysugár. Energiával tölti fel a sejteket, hatására fokozódik az ATP (adenozin-trifoszfát) termelődése a sejt mitokondriumában. Biostimulációs hatása révén regenerációs és gyógyulási folyamatokat indít be. 

Az öregedéssel az élettani folyamatok lassulnak, így az ATP szintézis is, ami nélkülözhetetlen a test/bőr öngyógyító, regeneráló folyamataihoz. 

Phorma laser 3.0

 

A TECAR-hullám önmagában is fantasztikus hatásait tovább fokozta a Phorma Laser 3.0 eszköz.  A Phorma Laser 3.0-ban kombinálták a TECAR-hullám és a lézer pozitív hatásait a fiatalság és szépség megőrzése érdekében. A diódalézer 3 különböző hullámhosszon van jelen a készülékben: 710 nm, 808 nm és 1064 nm. A 3 eltérő hullámhossz más-más rétegeket stimulál, és különböző élettani folyamatokat indít be: 

    • növeli a sejthártyák áteresztő képességét, 
    • fokozza az anyagcsere-folyamatokat, 
    • serkenti a bőrregenerációt, 
    • stimulálja a kollagénszintézist/ fibroblasztok működését, 
háromszoros lézer hatás

A Phorma Laser 3.0 ránctalanító, regeneráló kezelés látványosságához egy hatóanyag hármas járul hozzá: oxigén, hialuronsav és C-vitamin. A hatóanyagok a tecar és a lézer hatására nem csak az extracelluláris mátrixba, hanem a sejtekbe is bejutnak, beindítva ezzel a biokémiai folyamatokat a bőr feszesítése és állapot javítása érdekében. 

Mi, a Phorma Beauty innovatív esztétika csapatában azt a szemléletet követjük, hogy a fiatalság és szépség megőrzése megtörténhet fájdalommentes kezelési eljárások nélkül! 

Lépj ki te is a hagyományos kozmetikai kezelések világából, látogass el hozzánk!