Akár otthonról, akár irodában dolgozunk, napi 6-8 óra ülés a számítógép előtt előbb-utóbb hatással lesz a szervezetünkre és a testtartásunkra, aminek egyik leggyakoribb jele a szemek megterhelése mellett, a hát- és a derékfájdalom. Bejegyzésünkben összeszedtünk 3 tippet, amelynek segítségével megelőzhető, valamint csillapítható az ülőmunka következményeként tapasztalt derékfájdalom.

1. Ergonometrikusan kialakított íróasztal és szék

Az ergonometrikus elrendezés alatt azt értjük, hogy a számítógép monitorja lehetőleg szemmagasságban, valamint hogy a megfelelő távolságban legyen velünk szemben. Az irodai szék kiválasztásánál pedig érdemes az olyan funkciókra is gondolni, mint a kar- és fejtámla, az állítható magasság és rugalmasság. A legfontosabb, hogy ha asztalunknál ülve munkát végzünk, ne kelljen közel hajolva néznünk a monitort, illetve egyenes háttal, mégis kényelmesen tudjunk ülni a székünkben. Egy ergonometrikusan kialakított munkaállomással testtartásunkra is könnyebben tudunk vigyázni, így csökkenthetjük a derékfájdalom kialakulásának lehetőségét.

3-tipp-a-derekfajas-ellen-ulomunkavegzes-eseten-2

2. Ismerjük fel testünk különböző jeleit

A derékfájdalom esetében fontos tényező látásunk minősége is, valamint szemeink állapota a munkanap végére. Ha csak közel hajolva, görnyedten tudjuk elolvasni a betűket homályos látás vagy a nap végére tapasztalt szemfáradtság miatt, érdemes lehet egy szemészeti vizsgálat beiktatása, illetve egy kékfény-szűrő monitorszemüveg beszerzése, mivel így testtartásunk, egészségünk és a munkavégzés minősége is csökkeni fog. 

Ha alapból is szemüvegesek vagyunk, figyeljük meg, hogy szemüvegünk állapota nem akadályoz-e a kényelmes munkavégzésben, valamint a helyes testtartásban és nincs-e szükségünk egy újra. A kékfény-szűrő monitorszemüveg segítségével a nap végére sem kell viszkető és fáradt szemekkel küzdenünk, így nem kell közelhajolva, görnyedten hunyorogva olvasnunk a betűket és megelőzhetjük a derékfájdalmat.

3. Tartsunk szünetet

Egy munkanap során sok esetben akár órákig nem állunk fel az asztalunktól, amelynek következménye a helytelen testtartás, azaz a görnyedt és kényelmetlen testhelyzet és a koncentrációs képesség elvesztése. Ennek elkerülése érdekében, emlékeztessük magunkat, hogy 1-2 óránként mindenképp iktassunk be egy legalább 5 perces szünetet, amikor felállunk, mozgunk, nyújtózkodunk. Érdemes végig gondolnunk azt is, hogy mely munkahelyi teendőinket tudjuk elvégezni akár állva, sétálva is, mint például a telefonálást.

3-tipp-a-derekfajas-ellen-ulomunkavegzes-eseten-3

+1 Fájdalomcsillapítás a ShockWave Dual Power kezeléssel

A ShockWave Dual Power forradalmian új technológiájának köszönhetően a derékfájdalom enyhítése fájdalommentesen, a szövetek károsítása nélkül is lehetséges. A ShockWave Dual Power kezelés során alkalmazott akusztikus lökéshullám egy jótékony mikro-hidro masszázst ad a szöveteknek, ezáltal a hullámok biokémiai reakciót váltanak ki a bőr sejtjeiben, ami a terápiás hatásért felelős. 

A kezeléssel elképesztő fizikoterápiás eredmények érhetők el sportsérülések, rándulások, izületi problémák, gerincproblémák és idegsérülések kezelésében is, mivel az akusztikus lökéshullám meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat, csökkenti, megszűnteti a gyulladást és a fájdalmat. A kezelés kellemes masszírozó érzést nyújt és teljesen fájdalommentes, kíméletes.

Szabadulj meg Te is a derékfájdalomtól kényelmesen és fájdalommentesen a ShockWave Dual Power kezeléssel! Jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!