Ahogy 2020-ban, úgy 2021-ben is az egészséges szép bőr egyik leghangsúlyosabb és legfontosabb eleme a rendszeres és helyes bőrápolás. Az arcbőrünk épségére a környezeti hatások mellett, a kialakult helyzet is hatással lehet, mivel változnak a napi rutinjaink, többet vagyunk otthon és maszkot is hordunk. Ebben a bejegyzésben összeszedtük, melyek a legjobb arcápolási módszerek 2021-ben.

A maskne kezelése

A maskne egy új jelenség, amely a világjárvány egyik következményének is tekinthető. A maskne jelentése, hogy a túlzott maszkviselés miatt az arcbőr hajlamosabb az aknék, pattanások kialakulására, mivel az arcon a szájmaszk dörzsölődése apró horzsolásokat okoz, amelyek megkönnyítik a baktériumok bőrbe jutását és a pórusok eltömődését.

A gyulladt bőr és a pattanások, mitesszerek megjelenéséhez hozzájárul továbbá a maszkviselés miatti rossz szellőzés, a meleg és az izaddás, illetve a beszéd okozta nedvesség is.

A maskne megelőzése érdekében elengedhetetlen a tiszta szájmaszk használata és a rendszeres arcápolás, amely védettséget ad a bőrnek.

A szájmaszk viselése okozta bőrgyulladás, pattanások, ciszták kezelésére megoldásként ajánljuk Seyo PRODERM kezelésünket, amely antibiotikumot tartalmazó hatóanyagaival ideális kezelést biztosít az irritált, gyulladt bőrre.

A bőr öregedésének gátlása a képernyők előtt is

Sajnos a járványhelyzet miatt, egyre több időt töltünk a számítógép/telefon képernyője előtt az otthoni munkavégzés miatt, amelynek fénye nem csak a szemünkre lehet káros, hanem az arcbőrünkre is.

A digitális képernyők által kibocsátott kék fény, hasonló hatással van bőrünkre, mint az UV sugarak nyáron. A bőr mélyére hatolva, korai bőr öregedést, sejtszintbeli elváltozást és a sejtmagban lévő DNS megváltozását okozhatja. Ez pedig idővel sejtkárosodáshoz és a bőr öregedési folyamatainak felgyorsulásához, a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezethet.

A bőr öregedésének megelőzésére és lelassítására Seyo sejtaktiváló CANABOOST kezelésünket ajánljuk, amely a kenderolaj használatával hozzájárul a bőr frissességéhez,  jelentősen csökkenti a ráncokat és hosszútávú regenerációval segíti elő a bőr tartós  javulását.

Megfelelő hidratálás, hogy az arcbőr friss és telt legyen

Az arcápolás egyik legjelentősebb lépése a megfelelő hidratálás. Azonban a maszkviselés, a stressz, illetve, hogy jelenleg többet tartózkodunk az otthonunkban, mind hozzájárul a bőr dehidratálásához. A maszk alatti rossz szellőzés, illetve, ha home office-ban dolgozunk és sokat tartózkodunk otthon, a benti levegő alacsony páratartalma miatt a bőr könnyebben kiszárad és kifakul.  Ha az arcbőr nem tud lélegezni megfelelően, berepedezhet, fakóvá és dehidratálttá válhat.

Az arcbőr megfelelő hidratáláshoz ajánljuk Seyo HYAL N10 és N5 kezeléseinket, melyek hyaluronsav tartalmú hatóanyagaikkal intenzíven hidratálják és védik a bőrt, növelik a bőr feszességét és telítettségét, valamint csökkentik a ráncokat. 

30 éves kor alatti vendégeinknek ajánljuk Seyo HYAL N5 kezelésünket, 30 éves kor feletti vendégeinknek pedig a Seyo HYAL N10 kezelésünket javasoljuk.

Védelem a környezeti hatásokkal szemben

Természetesen a külső tényezőkről sem szabad megfeledkeznünk, amelyek egész évben más és más bőrproblémákat okozhatnak, ha nem fordítunk elég figyelmet az arcápolásra. Télen és ősszel, a hideg, szeles időjárás, a hideg-meleg váltakozása, a fűtés, illetve a levegő szennyezettsége is károsíthatja arcbőrünk állapotát, míg tavasszal és nyáron, az alacsony páratartalom, az UV sugarak és a változékony időjárás is befolyásolja a bőr állapotát. 

Arcbőrünk ezen hatások miatt kiszáradhat, színe kifakulhat, pigmentfoltok keletkezhetnek, vagy éppen olajossá is válhat. Ezért fontos, hogy bőrünk a megfelelő ápolásban részesüljön egész évben, hogy a különböző káros környezeti hatásokkal szemben tudjon védekezni.

Ha egész évben hatékony védelmet szeretnél arcbőrödnek, válaszd Seyo arcszín-optimalizáló kezelésünket, amely aktív összetett formulájának köszönhetően védi a bőrt a külső hatásoktól, ezzel megelőzve bőr elszíneződését és idő előtti öregedését.

A Seyo transzdermális technológia titka a nem-invazív, szelíd bőrfiatalító tulajdonság, amely érintés nélkül juttatja a hatóanyagokat a bőrbe. A bőr mélyére jutott aktív összetevők belülről táplálják és stimulálják hatékonyan a bőrt.

Ha megbízható, kockázatmentes anti-aging megoldást és arcápolást keresel, ismerd meg Seyo TDA kezeléseinket, vagy jelentkezz be Art Med esztétikai központunkba még ma!