Télen a szélsőséges időjárás és a különböző környezeti hatások károsíthatják az arcbőr egészségét és ápoltságát. Ebben a bejegyzésben összeszedtük, melyek azok az évszakhoz tartozó környezeti hatások, amelyek befolyásolják az arcbőrünk állapotát és ezek hogyan hatnak az arcbőrre. Ezek közé a környezeti hatások közé tartozhat a szmog, a hideg, szeles levegő és a hirtelen változékony időjárás.

Szmog, szennyezett levegő

Télen, főleg a nagyvárosok területén megnövekszik a légszennyezés, amely egyaránt hatással van a szervezetünkre, tüdőnkre és bőrünkre is. 

A szmog befolyásolja a bőr ragyogását és felgyorsítja a ráncok kialakulását. A levegőben szálló káros anyagok miatt a bőrszövetben található  vitaminok és antioxidánsok szintje nagymértékben csökken, ennek következtében pedig felgyorsul a bőr öregedése. 

A légszennyezettség fokozza a komedók/mitesszerek kialakulását, mert eltömíti a pórusokat, és a lassult keringés miatt lassul a hámképzés és a hámsejtek leválási sebessége. Így a bőr fakóvá és sápadttá válik, ezen a hideg, szeles idő csak tovább ront.

Hideg, szeles levegő

A hideg, csípős és szeles levegőben az arcbőr könnyen kipirosodik, a legfelső rétege kiszárad. A bőr vérkeringése csökken, mivel a hideg hatására a hajszálerek, a pórusok és a faggyúmirigyek összehúzódnak. A hideg levegő a bőr védőrétegére is hatásssal van: csökkenti ellenálló képességét is. 

A hideg, szeles levegő által okozott leggyakoribb problémák közé tartozik a bőr berepedezése és kiszáradása, illetve a bőr viszketése vagy ekcémás tünetek megjelenése.

A hideg-meleg kontrasztja

A kinti hideg és a benti meleg változása befolyásolja a pórusokat: hirtelen tágulnak és szűkülnek, így könnyebben szennyeződnek és eltömődnek, ez pedig mitesszerek és pattanások kialakulásához vezethet. 

Továbbá a benti és kinti hőmérséklet közötti váltakozás miatt bőrünk nedvességmegtartó képessége is csökken, amely dehidratáltsághoz, viszketéshez és a bőr feszüléséhez  vezet.

Fűtés

Télen a túlzott beltéri fűtés is károsíthatja a bőr állapotát. A meleg, száraz levegő és az alacsony páratartalom miatt a bőrszövetek nedvességtartalma csökken. Ez a bőr kiszáradásához, fakulásához és a ráncok gyorsabb kialakulásához vezethet. 

A túlzottan száraz környezet a bőr berepedezését és viszketését okozza. Ennek elkerülése miatt érdemes sokat szellőztetni, illetve párásítót alkalmazni az őszi hónapok alatt is.

Seyo-arcszínoptimalizáló kezelés

Ha hatékony védelmet szeretnél a környezeti külső hatások ellen, ajánljuk Seyo-arcszínoptimalizáló kezelésünket, amely aktív összetett formulájának köszönhetően védi a bőrt a külső hatásoktól, ezzel megelőzve bőr elszíneződését és öregedését. 

A Seyo transzdermális technológia titka a nem-invazív, szelíd bőrfiatalító tulajdonság, amely érintés nélkül juttatja a hatóanyagokat a bőrbe. A bőr mélyére jutott aktív összetevők belülről táplálják és stimulálják hatékonyan a bőrt.

Ha megbízható, kockázatmentes és hatékony anti-aging megoldást keresel, tekintsd meg  Seyo-arcszínoptimalizáló kezelésünk részleteit, vagy jelentkezz be Art Med esztétikai központunkba még ma!