A szőrtelenítésnek manapság számos formája létezik, melyek közül az egyik legnépszerűbb megoldássá vált a lézeres szőrtelenítés. A hagyományos módszerekkel szemben hosszútávú, hatékony megoldást nyújtanak. Azonban a lézeres szőrtelenítés esetében is gyakran találkozhatunk tévhitekkel, összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Bőrirritációt okoz

A mai lézeres szőrtelenítések kíméletesek és általában semmilyen bőrirritációt nem okoznak. A kezeléseket minden esetben egy személyes konzultáció előzi meg, ezzel garantálva a páciens a bőr- és szőrszáltípusához  igazított kezelést.

A lézeres szőrtelenítés egy olyan epiláló technika, aminek alapja, hogy az epiláló lézer a bőr alatti szőrtüszőkre irányul és aminek hatására a szőrtüszők száma és a szőrszálak visszanövésének mértéke csökken. A kezelés során a szőrszál pigmentanyagában nyelődik el a lézer, és hőenergiaként jut el a szőrtüszőig.

Tehát a kezelés nem okoz bőrirritációt vagy hegesedést, mivel a lézer csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti, így a legérzékenyebb területeket is kíméletesen kezeli. Fontos megemlíteni, hogy a lézeres szőrtelenítés és a bőrrák között semmilyen összefüggés nem található.

lezeres-szortelenites- a-3-legnagyobb-tevhit-2

Fájdalommal jár

A lézeres szőrtelenítés a szőrtelenítési technikák egyik legbiztonságosabb formája a hagyományos és más módszerekhez képest. A borotva azon kívül, hogy csak rövidtávú megoldást kínál, könnyen okozhat vágást, a bőr kiszáradását és irritációját. A gépi, otthon is használható mechanikus epilátor sok esetben nem hatékony, továbbá használata kellemetlen fájdalommal jár. A gyantázás esetében pedig a kezelés közbeni fájdalom mellett, a gyakori szőrtüszőgyulladással és bőrérzékenységgel is számolni kell.

A legújabb generációs Epilux epiláló lézer fájdalommentes és biztonságos kezelést nyújt. Az eljárás során a lézert hűtéssel alkalmazzuk, a kezelőegység pedig tökéletesen sima bőrt biztosít kevesebb hőleadás mellett, így a kezelés fájdalom- és irritációmentes. A szőrtelenítés közben enyhe melegség érezhető, de az epilálás nem jár fájdalommal.

Tartós eredmény rövid idő alatt

A lézeres szőrtelenítés egy kezelésekre épülő, hosszabb folyamat, mivel a célja, a tartós és hatásos szőrtelenítés. A kezelés során a lézer a növési fázisban lévő szőrszálak pigmentanyagára hat és azok további növekedését akadályozza meg. Mivel a szőrszálak eltérő növekedési és nyugalmi állapotban lehetnek, több kezelés szükséges az átfogó eredményhez. A kezelések között eltelt idő a szőrszálak növekedési üteméhez igazodik, ami körülbelül 6-8 hét. Ez idő alatt a kezelt területen lévő azon szőrszálak is a növekedési fázisba lépnek, amelyek az első alkalommal nyugalmi állapotban voltak. A pontos kezelésszám személyenként, szőr- és bőrtípusonként, illetve testtájanként változhat de általánosságban 6-10 kezelésre van szükség a hosszútávon sima és szőrtelen bőr eléréshez.

lezeres-szortelenites- a-3-legnagyobb-tevhit-3

Epilux lézeres epiláló kezelés – a tartós szőrtelenítés érdekében

Az InnoArt Med Aesthetica legújabb generációs epiláló lézere, az Epilux lézer, amely tökéletesen sima és szőrtelen bőrt biztosít bármely testtájon fájdalom és irritáció nélkül. Az új, innovatív technológiájának köszönhetően az Epilux lézer elődeinél gyorsabban és hatékonyabban képes elérni a kívánt eredményeket, mivel sokkal kevesebb energiával éri el a kezeléshez szükséges frekvenciát. 

A kezelést egy személyes konzultáció előzi meg, ahol szakembereink felmérik, hogy milyen frekvencia és hullám szükséges az adott bőr- és szőrtípushoz. Így biztosítjuk, hogy a Te igényeidnek és bőrödnek megfelelő hullámokkal végezzük a kezelést a kívánt eredmény érdekében, mindezt igényes és kellemes környezetben.

Búcsúzz el a borotvától és válaszd Te is Epilux lézeres szőrtelenítő kezelésünket! Tudj meg többet a technológiáról vagy jelentkezz be hozzánk még ma!