A lézeres szőrtelenítés mára már az egyik legnépszerűbb a különböző szőrtelenítési módszerek között, amely nem véletlen, tartós eredményének és kockázatmentességének köszönhetően. Azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a tartós eredményhez rendszeres és hosszútávú kezelés is szükséges, ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük azokat az érveket, miért érdemes elkezdeni a kezeléseket már télen.

A tartós eredményhez több kezelés szükséges

Ahhoz, hogy megértsük, miért fontos már télen, időben elkezdeni a kezeléseket a leghatékonyabb eredmények érdekében, először érdemes tisztázni hogyan is zajlik a lézeres szőrtelenítés menete. 

A kezeléseket minden esetben egy konzultáció előzi meg, amelynek során egy személyre szabott kezelési terv készül, bőr- és szőrtípusnak megfelelően. A szakember előzetesen meghatározza, hogy testtájtól függően körülbelül hány kezelés szükséges. 

A kezelések során az epiláló lézer hatására az aktív szőrtüszők száma csökken, ezáltal érhető el a szőrzet visszanövésének tartós csökkentése. Ez testtájtól függően 4 és 12 hónap között változhat. Nagyon fontos tudni azt, hogy a tartós, esetenként végleges szőrtelenítés folyamatához 4-8 alkalom szükséges, valamint hogy két eljárás között a kezelt testtájtól függően akár 6-8 hétnek is el kell telnie. Az alkalmak során a szőr mennyisége fokozatosan csökken és általában a harmadik, negyedik alkalom után már jelentős változás tapasztalható: a szőrzet erőssége és sűrűsége jelentősen csökken, sokkal ritkábban indul növekedésnek újabb szőrszál.

lezeres-szortelenites-miert-erdemes-elkezdeni-mar-telen-2

Azért van szükség nagyjából 8 alkalmas kezeléssorozatra, mert a szőrszálak növekedése nem egyenletes, azaz, míg egyes szőrszálak aktív növekedési fázisban vannak, mások nyugalmi állapotban stagnálnak. Így többször meg kell ismételni az eljárást, hogy a nyugalmi stádiumban lévő szőrszálak is növekedésnek induljanak, így maradéktalanul el tudják nyelni a lézerfényt. 

Azaz látható, hogy a tartós szőrtelenítéshez több kezelési alkalom szükséges, amelynek időtartama akár több hónap is lehet, így türelmesnek kell lennünk. Ezért, hasonlóan mint a bikinialakot, ezt is télen érdemes elkezdeni, hogy nyáron már szőrtelenül élvezhessük a nyaralást.

Környezeti hatások figyelembevétele

Amellett, hogy az egyes alkalmak között több hétnek, esetenként hónapoknak is el kell tenniük, az epiláló lézeres kezelések között tartózkodni kell a napfénytől és a szolárium használatától. Így sokkal kényelmesebb és kevesebb gonddal jár, ha a kezeléseket télen kezdjük el.

lezeres-szortelenites-miert-erdemes-elkezdeni-mar-telen-3

Esetenként a kezelés után minimális irritáció, bőrpirosodás is felléphet, amelyet télen sokkal könnyebb elrejteni, míg el nem múlik rövid időn belül, mint tavasszal és nyáron rejtegetni az esetleges bőrreakciókat.

Szabadulj meg véglegesen a szőrszálaktól télen, egyszerűbben! Az Epilux lézeres szőrtelenítő kezelést fájdalom- és kockázatmentesen nyújt tartós eredményeket! Tudj meg többet a kezelésről és jelentkezz be esztétikai központunkba!