A bőr típusonként, életkoronként és évszakonként is különböző ápolást igényel. Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy komolyabban foglalkozzunk arcbőrünk egészségével, főleg abban az esetben, ha arcbőrünk problémás. Ilyenkor helyrehozhatók azok a károk, amiket a nyár okozott, valamint ez az évszak jó alkalom arra is, hogy felkészítsük bőrünket a télre. Bejegyzésünkből megtudhatod, hogy hogyan kezeld hatékonyan a problémás arcbőrt ősszel.

A problémás arcbőr jellemzői

Akné, pattanások, mitesszerek, tág pórusok és zsírosan fénylő arc –  ezek a problémás arcbőr leggyakoribb jellemzői, amelyek elsőszámú befolyásoló tényezője a faggyú mennyisége és minősége a bőrben. Ez a probléma általában a kombinált vagy zsíros bőrtípusokat érinti, mivel ez a bőrtípus sokkal hajlamosabb a pattanások és egyéb bőrhibák kialakulására, de a fiataloknál bőrtípustól függetlenül is megjelenhet. 

Az akné többféle elváltozásként jelenhet meg, amelyek gyakran túlzott mennyiségű faggyúval járnak. Az állapot a 11 és 30 év közöttiek közel 80%-át érinti, mivel főleg a pubertáskorhoz és a hormonális változásokhoz köthető, azonban a kisbabáktól a felnőttekig bárkinél előfordulhat. A felnőttkori akné esetében a genetikai hajlam, a stressz, a nem megfelelő kozmetikumok, az egészségtelen étrend, a dohányzás és egyes gyógyszeres kezelések állhatnak a háttérben, mint kiváltó okok. 

A problémás arcbőr bőrhibái általában az arc alsó részén (áll, nyak és alsó állkapocs) jelennek meg. Krónikus és visszatérő gyulladásos, azaz pattanásos és mitesszeres elváltozásokként jelentkeznek. Ezeknek a bőrproblémáknak a kezeléséhez fontos a megfelelő készítmények és kozmetikai, bőrgyógyászati kezelések használata.

problemas-arcbor-kezelese-osszel-2

A problémás arcbőr kezelése ősszel

Nyáron és kora ősszel a napsütés sajnos kiszáríthatja a pattanásokat, a barnult arcbőr pedig elrejti a bőrhibákat, ami miatt a bőr tisztábbnak és simábbnak látszik. A napsütés hatásai azonban később fokozzák a bőrhibák megjelenését, mivel megvastagítják a szaruréteget, így a faggyútermelés is fokozódik. Amint a barnaság lekopik, pattanásos fellángolások léphetnek fel. Ennek elkerülése érdekében elengedhetetlen az SPF fényvédők nyári és kora őszi mindennapos használata. 

Az akné és a problémás arcbőr kezelése szempontjából fontos kialakítani egy napi arckezelési rutint, amibe beletartozik az alapos arctisztítás is. Érdemes aknéra kifejlesztett lemosást és gyógyhatású készítményeket alkalmazni minden reggel és este, amelyek segítenek az aknés gyulladások és a mitesszerek kialakulásának gátlásában. Azonban a bőr hidratálása sem kihagyható, problémás bőrre ideálisak a gél vagy zselé krémek, amik nem zsírosítják tovább a bőrt.

problemas-arcbor-kezelese-osszel-3

PRODERM TDA kezelés a harmattiszta bőrért

A Seyo PRODERM TDA problémás bőrre kifejlesztett kezelés a flavonoidok és a propolisz segítségével lép fel az akné és más bőrproblémák ellen. A kezelés során alkalmazott hatóanyag propoliszt, flavonoidot és természetes karbonsavat tartalmaz, melyek antibiotikus hatásuknak köszönhetően különösen alkalmasak a problémás bőr és az akné kezelésére. 

A kezelés tartalmaz egy Seyo Cell gyémántfejes bőrhámlasztó arctisztítást, majd a Proderm Transdermális hatóanyag bevitelt és egy Cover Proderm gyulladáscsökkentő bázispakolást, amely kényezteti és nyugtatja a bőrt a TDA kezelés után.

Hatékony megoldást keresel az akné és a problémás bőr ellen? Próbáld ki Te is a Seyo PRODERM TDA kezelésünket és szabadulj meg a problémás bőr kellemetlenségeitől hatékonyan! Tudj meg többet PRODERM TDA kezelésünkről és jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!